Répássy Róbert fideszes képviselő hadjáratot indított: egyszerre 27 kérdést nyújtott be Kiss Elemérnek, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszternek. A kérdések többsége Keller László közpénzügyi államtitkár tevékenységével kapcsolatos, a többi a MeH-en belüli változásokat firtatja.

A Miniszterelnöki Hivatal apparátusával kapcsolatban azt tudakolja Répássy, hogyan egyeztethető össze a választási ígéretekkel az, hogy a MeH államtitkárainak száma az előző ciklushoz képest duplájára nőtt; hány állami vezetői juttatással rendelkező munkatárs dolgozik jelenleg a Miniszterelnöki Hivatalban; hány gépkocsija és mobiltelefonja van a MeH-nek.

A kérdések döntő többsége azonban Keller László közpénzügyi államtitkár tevékenységével kapcsolatos. Répássy többek között azt tudakolja, milyen demokratikus minta alapján hozták létre az államtitkárságot; mennyibe kerül annak fenntartása; milyen ügyekben vizsgálódik Keller és milyen indokkal végezteti magáncéggel az állami cégek átvilágítását.

A fideszes politikus az [origo]-nak azt mondta: Keller Lászlótól vették a példát arra, hogy egy témában egyszerre sok kérdést is be lehet adni ugyanannak a személynek. Keller ugyanis volt, hogy egyszerre száz kérdést is benyújtott az előző ciklusban Stumpf István kancellária miniszterhez - közölte Répássy.

A képviselő úgy látja, hogy Keller voltaképpen "koncepciós eljárásokat felügyel" és "bizonyos előre kialakított prekoncepció mentén bosszúhadjáratot folytat". Répássy szerint ezért tisztázni kell, milyen feladatokkal is bízták meg a közpénzügyi államtitkárt, és ellenőrizni kell azok "célszerűségét". Répássy hozzátette: ezt a területet a jövőben is figyelemmel kívánják kísérni. Az azonban Kiss Elemér válaszaitól függ, hogy várhatók-e további fideszes kérdések a témában.