Négy kisgyermek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett hétfőn késő délután, amikor a mennyezetről nagy darabon lezuhant a vakolat a zalaegerszegi Napsugár utcai bölcsődében.

Összesen hat gyermeket - kettő és fél-, hároméveseket - szállítottak kórházba a baleset helyszínéről. Két bölcsődés fejbőre több helyen felszakadt, a sebeket a baleseti osztályon összevarrták. Két gyermeket apróbb bőrsérülésekkel a gyermekosztályon láttak el, két gyermek nem sérült meg, de megfigyelésre őket is benntartották a kórházban. - A négy sérült bölcsődés jól van, mindnyájan nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek - közölték a két osztály ügyeletes orvosai.

A megyei munkabiztonsági és munkaügyi felügyelőség helyszínen járt szakembere, Déri Miklós elmondta: szemlét tartott a 30 éves bölcsőde épületben, ahol közel négy négyzetméterről levált a mennyezeti vakolat. - A továbbiakban az intézmény vezetőjének kell építési szakértőhöz fordulnia a mennyezetomlás okának megállapításáért - közölte a munkabiztonsági felügyelő.