Súlyos életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy vegyszerekkel kísérletező fiatalembert hétfő este a XXII. kerületi Rózsakert utca egyik lakásában történt robbanás után. A rendőrség a helyszínelést csak kedd reggel tudja lefolytatni, mivel a tűzoltás során a helyiség víz alá került.

A robbanás akkor következett be, amikor egy 24 éves vegyésztechnikus fiatalember lakásán egy instabil vegyületet próbált előállítani. A fiatal férfi súlyos életveszélyes sérüléseket szenvedett. A robbanás után keletkezett tüzet a tűzoltók oltották el, de a munkájuk során olyan nagyon eláztatták a helyiséget vízzel, hogy a rendőrség csak reggel tudja lefolytatni a helyszínelést.

A lakásban lefoglalt vegyületekből mintát vesz a rendőrség és szakértők segítségével olyan kérdésekre is választ fog keresni, hogy ezen vegyületeket használták-e már korábbi robbantásoknál. Továbbá vizsgálni fogják a fiatalember kapcsolatait is. A nyomozás eredményeitől függően a fiatalember ellen robbanóanyaggal való visszaélés miatt is eljárás indulhat.