A győri városházán elhelyezett lehallgató-berendezések ügyében megszüntették a nyomozást. Nem tudták megállapítani, hogy kik és miért helyezték el a poloskákat az irodákban.

Megszüntették a nyomozást a győri polgármester és a jegyző lehallgatása ügyében. A magántitok jogosulatlan megismerésének gyanújával tavasszal indult nyomozás nem tudta megállapítani, hogy kik, mikor és milyen céllal helyezték el a poloskákat az irodákban - írja a Népszabadság. Balogh József győri polgármester tudomásul veszi, hogy a nyolc hónapig tartó adatgyűjtés nem vezetett eredményre.

A szakértők véleménye szerint mindkét elhelyezett berendezés működőképes volt, de a polgármester szobájában elrejtett készüléket szakértelem nélkül szerelték fel, ezért funkcióját nem tudta betölteni. A nyolc hónapig tartó adatgyűjtés és egyéb nyomozati munka után megállapítható, hogy sem magántitok, sem más adat nem jutott illetéktelenek tudomására. "Találgatni nem szeretnék, de azt figyelemre méltónak tartom, hogy a szakértők szerint ezekkel a készülékekkel csak a városházán és annak közvetlen közelében lehetett lehallgatni a beszélgetéseket" - nyilatkozta a lapnak Balogh.

A polgármester - mint elmondta - január táján észlelte személyesen is, hogy kisebb jelentőségű ügyekben folytatott telefonbeszélgetései összekeveredve érkeznek vissza hozzá. Többször is előfordult ugyanis, hogy valakivel beszélt valamiről, ám a hozzá visszaérkező információkban már valaki más szerepelt mint beszélgetőtárs ugyanabban a témában. A szakemberek a jegyző irodájában talált szerkezet elemének lemerültségi szintjéből arra következtettek, hogy fél éve szerelhették be.