Budapest

A Kossuth Lajos utcában a Ferenciek terénél az Astoria felé vezető oldalon a busz-sávban dolgoznak, az útszűkület előtt 30 km-es sebességkorlátozást rendeltek el.

A Belvárosban a Reáltanoda utcát a Szép utcától a Magyar utcáig ideiglenesen egyirányúsították, mert építkeznek. Időnként lezárásra is sor kerül.

A Budakeszi úton a Zugligeti út és a Szilágyi Erzsébet fasor között új forgalmi rend szerint lehet haladni, mert a befelé vezető oldalon elkészült a buszsáv, amin más járművel nem lehet közlekedni.

A Fehérvári út-Bocskai út kereszteződésben a közműépítés miatt új forgalmi rendet alakítottak ki. A Petőfi híd felől érkezők a Fehérvári útra nem tudnak balra kanyarodni, a Bocskai úton pedig mindkét irányban leszűkül az útpálya. A Fehérvári úton a Bocskai út és a Móricz Zsigmond körtér között csak a BKV járművei közlekedhetnek.

A Budafoki úton a Bertalan Lajos utcától a Karinthy Frigyes út felé három helyen is útfelbontás lassítja a haladást.

A Krisztina körúton a Vérmezőnél a Moszkva tér felé vezető külső sávot felbontották.

A XII. kerületben a Városkúti utat a Diós árok közelében lezárták. Az út így mind a Béla király út, mind pedig az Ada utca felől zsákutca.

Békásmegyeren a Madzsar József utcát befelé egyirányúsították a Hadrianus utcától a Heltai Jenő tér felé. A 145-ös autóbuszok a Budakalász utcán át kerülnek az Újmegyeri tér irányába.

Rákospalotán a 25A gyors autóbuszok terelőúton járnak, mert a Tóth István utcát lezárták az M3-as autópálya és a Rákos út között csatornaépítés miatt. A buszok a Széchenyi út felé kerülnek.

A Kőbányai úton irányonként továbbra is csak egy sáv járható a Könyves Kálmán körút és a Mázsa utca között.

A Kerepesi úton a Dózsa György útnál mindkét irányban útszűkületen kell áthajtani.

A Dózsa György úton a Hősök tere és az Állatkerti út között felújítják az útburkolatot, emiatt napközben mindkét irányban munkagépek okoznak útszűkületet, éjszaka pedig aszfaltoznak. A forgalmat jelzőőrök segítik.

A Nagy Lajos király útján a Szugló utca és az Egressy út között egy szakaszon az Örs vezér tere felé vezető oldalt lezárták, át kell térni a szembejövők oldalára.

A Füredi utcát az Ond vezér útja és a Nagy Lajos király útja között felújítják, ezért irányonként egy-egy sávot szakaszosan elkerítenek a forgalom elől, az Ond vezér útjánál csomópontját is átépítik itt a jelzőlámpákat kikapcsolták.

Vidéki utak

Az autósoknak kifelé Hegyeshalomnál félórát kell várakozniuk, a teherautósoknak három órát. Sopronnál befelé az autósok fél, a teherautósok egy órát állnak. Rábafüzesnél és Kópházánál teherautóval két órát kell várni. Az M1-es autópályán már csak Tatabányánál halad egy pályán a kétirányú forgalom. Az M5-ösön Budapest felé a 39- 37 km között aszfaltozás miatt csak a belső sáv járható. Az M7-esen a főváros felé már csak Velencénél halad egy pályán a két irány forgalma.

Az 1-es főúton Biatorbágynál csomópontépítés miatt a fél útpályát lezárták. A 3-as főúton forgalmát Kistarcsánál rövid szakaszon elterelik. A 4-es főúton Törökszentmiklós elkerülő szakaszán napközben a fél útpályát lezárják. Torlódás várható. A 6-os főúton Adonynál csomópont épül: az 51-es km-nél leszűkítették az úton több helyen útszűkület várható. A 11-es főúton Tát és Esztergom között közműépítés miatt bontották fel a burkolatot. Egy sáv szabad. A 8-as főúton Székesfehérvár és Csór között valamint Inotánál útépítés miatt rendszeresek a torlódások napközben.