Tíz perc repülés után tért vissza Ferihegyre vasárnap a Malév New Yorkba tartó járata. A gép egyik hajtóművével volt probléma, melyet le kellett kapcsolni, ezért a pilóta jobbnak látta visszatérni Budapestre.

Egy hajtóművel fordult vissza vasárnap a Malév New Yorkba tartó járata. A pilóta a felszállás után röviddel észlelte, hogy az egyik hajtómű meghibásodott, ezért azt le kellett kapcsolnia. A két hajtóműves Boeing 767-es pilótája úgy döntött, hogy mivel még nagyon közel van a budapesti reptérhez, inkább visszafordul. A teljesen feltankolt gép túlsúllyal szállt le, visszatérés közben nem engedték ki a kerozint, mert minél előbb szerettek volna földet érni Ferihegyen - mondta az [origo]-nak a Malév szóvivője, Krebs Adrienn. A gépet leszállás után átvizsgálták, a meghibásodott hajtóművet és a futóművet is - a túlsúlyos leszállás miatt - alaposan átvizsgálták. Az utasokat egy másik repülőgép vitte el New Yorkba, de azóta a visszafordult gép több hosszú utat tett meg.

A Malév tagadja azt a hírügynökségi értesülést, hogy a légitársaság vezérigazgatója is a visszafordult járaton utazott. "Váradi József nem volt rajta a járaton" - mondta a Malév szóvivője, aki azt is hozzátette: a vezérigazgató hivatalos külföldi úton van. Az [origo] kérdésére a szóvivő elmondta: Váradi szintén vasárnap, és szintén az USA-ba utazott el, de nem ezzel a közvetlen járattal, hanem átszállással.