A Magyar Demokrata Fórum fővárosi frakciója azt látná célravezetőbbnek, ha az Erzsébet tér alatti építmények megmaradnának a főváros tulajdonában - nyilatkozta Szőke László, annak kapcsán, hogy a Fővárosi Közgyűlésnek a jövő héten kell döntenie a beruházás eladási pályázatának kiírásáról.

Az MDF fővárosi frakcióvezetője közölte: a Magyar Demokrata Fórum képviselői szerint csak ez a biztosíték arra, hogy továbbra is a polgárok használhatják a közparkot. Szőke László szerint ez igen fontos szempont, hiszen Budapesten a zöldterületek aránya az elmúlt 12 évben folyamatosan csökkent.

- Nem szabad elkótyavetyélni azokat az épületeket, amelyekre az adófizetők pénzéből rengeteget költött a kormány és a főváros - jelentette ki a frakcióvezető. Megdöbbentőnek tartja, hogy az SZDSZ-es városvezetés nem dolgozott ki koncepciót az építmények hasznosítására.

- Reméljük álláspontjuk hátterében ezúttal nem a belvárosi terület olcsó megszerzésére vágyó gazdasági érdekcsoportok állnak - fogalmazott Szőke László.