Tizenöt rendbeli, személyes adatokkal történt visszaélés gyanújával hallgatták ki Földi Lászlót, a Defend egykori vezetőjét. Földi kihallgatásán állította, nem tudja, kiket figyeltek meg, mert a Defend alvállalkozói végezték a munkát, ő csak aláírta a szerződéseket. A biztonsági cég a Magyar Fejlesztési Bank megbízásából korábban 189 embert figyelt meg.

Tizenöt rendbeli, különleges személyes adattal történő visszaéléssel gyanúsítják Földi Lászlót, a Defend Security Kft. egykori vezetőjét. A csütörtöki rendőrségi kihallgatás után Földi László az [origo]-nak elmondta, hogy nem tudja, kik azok, akiket megfigyeltek. Ő ugyanis csak aláírta a megfigyelésekkel kapcsolatos szerződést, a Defend alvállalkozói végezték a munkát. Ezért nem ismeri az ügy részleteit. Azt azonban elismerte, hogy őt, mint a cég egykori vezetőjét felelősség terheli az esetleges jogsértések miatt.

Azokért a bűncselekményekért, amelyekkel gyanúsítják, Földi három év börtönbüntetést kaphat, ha a bíróság bűnösnek találja. Bárándy György, Földi ügyvédje az [origo]-nak elmondta, hogy nem éltek panasszal a gyanúsítás ellen, mivel azt szeretnék, ha minél hamarabb befejeződne a nyomozás. Sem a Defend egykori vezetője, sem ügyvédje nem tud róla, hogy  a Defendből más gyanúsítottak is lennének az ügyben. 

Földi mellett az adóhivatal egy főosztályvezetőjét is gyanúsítják, mert titkos adatokat szolgáltatott a Defendnek. A Defend az APEH mellett a rendőrségtől is kapott titkos adatokat a nyomozók szerint. Ezért azt is vizsgálják, hogy a rendőrségen belül honnét szivárgott ki a titkos információ. A Defend Kft. a Magyar Fejlesztési Bank megbízásából korábban 189 embert figyelt meg úgy, hogy az bűncselekmény gyanúját veti fel.