Nem csökken a kilométeres sor Soroksáron a ma reggel megnyílt második Electro World áruháznál. Legalább négyórás sorban állásra lehet számítani. A 8 órai nyitáskor azok jutottak be, akik az áruház parkolójában töltötték az éjszakát - jelentette az [origo] helyszíni tudósítója. A műszaki áruház és a környező hipermarketek parkolói is megteltek, csak szabálytalanul lehet megállni a környéken.

A februári első áruház megnyitójához hasonló méretű tömeg várta az Electro World második magyarországi áruházának megnyitóját, de a bejutás körülményei sokkal nyugodtabbak, rendezettebbek - jelentette az [origo] helyszíni tudósítója. Az akkori problémákból okulva 15-20 rendőr és még több biztonsági őrzi a rendet. Az első vevők az éjszakát a parkolóban töltötték, és már távoztak is az áruházból, feltehetően több videóval, mikrohullámú sütővel és porszívóval - ezek a legnépszerűbb termékek.

A bejutásra várakozókat kordonok közé állítják, és folyamatosan engedik be a kis csoportokat. Az áruház igazgatója elmondta: szerinte még délelőtt bejut mindenki, aki a reggeli órákban megérkezik. A sorok hossza azonban nem csökken, legalább négyórás várakozásra lehet számítani. Eleinte csak az akciós termékeknél volt tömeg, mostanra azonban megtelt az áruház, a pénztárokhoz is közel 100 méteres sorok állnak. Itt további fél órát kell várakozni.

A konkurensek árainál jóval olcsóbb termékekért harcolók megrohamozták a helyszínt, már a környező áruházak parkolói is megteltek. Az Electro World parkolóját már fél nyolckor lezárták, de már a közeli áruházak parkolóiban is csak szabálytalanul lehet megállni. Eddig nem érkezett jelentés dugókról. A rendőrök már az áruházakhoz vezető bekötőutakon őrzik a forgalom rendjét, okulva a februári problémákból, amikor az M7-esen is parkoló autók voltak.