Megegyezés született a főpolgármester és a pénzügyminiszter között a BKV-ről. E szerint a kormány átvállalja a BKV év végi, 33 milliárdos adósságát. Ezek után a főváros számára is elfogadhatóvá vált a költségvetés tervezete, amelyet eddig Demszky Gábor többször bírált. Jövőre drágulnak a BKV-jegyek.

Az állam átvállalja a BKV Rt. több mint 33 milliárd forintos adósságát. Ezzel jövőre mintegy 4 milliárd forintos kamatterhet is megtakaríthat a közlekedési társaság. Demszky Gábor főpolgármester szerint a BKV-csomag elfogadásával a főváros számára is elfogadható lett a költségvetés. Demszky korábban többször is bírálta a kormány, mert szerinte túl kevés pénzt különítettek el budapesti fejlesztésekre.

Az egyeztetésen szóba került a vasúti közlekedésről szóló törvény tervezett módosítása is. Ez azért fontos a fővárosnak, mert a változtatások után a HÉV is megkaphatná azt az állami támogatást, amelyet a vasút is megkap. Ez mintegy 1,2 milliárd forint lehet.

A főpolgármester és a pénzügyminszter megegyezett abban is, hogy az állam a jövőben kormánygaranciát nyújt minden olyan hitelhez, amit a főváros az EIB-től vesz fel. A 4-es metróra is EIB-hitel akart felvenni korábban a főváros.

A jövő évi BKV tarifaemelésről hivatalosan  nem tárgyaltak. Az MTI azonban úgy tudja, hogy a BKV vezetői olyan javaslatot terjesztettek fel a döntéshozókhoz, amely szerint jövőre 10 plusz 5, vagy 15 plusz 5 százalékos tarifaemelés valósulna meg.