A Népszabadság úgy tudja, hogy hat rendőr ellen indítanak eljárást a gyöngyösi roma-rendőr összecsapás miatt. Az ORFK vizsgálata több szabálytalanságot is talált. Többek között azt sem értik, hogy vehetett részt az intézkedésben jogsértésért jogerősen elítélt rendőr.

Jogsértésért jogerősen elítélt rendőrök vettek részt a gyöngyösi kórházban történt romák és rendőrök összetűzésében - erősítette meg a Népszabadság értesülését az ORFK munkatársa. Azt az Országos Rendőr-főkapitányságon sem értik, hogyan oszthatták be járőrként a két rendőrt.

Az ORFK vizsgálata annak kiderítésével nem foglalkozott, hogy kik robbantották ki a tömegverekedést a rendőrök és a romák között a kórházban, ahol elhunyt rokonát jajveszékelve siratta mintegy 50 roma. Ennek az az oka, hogy az ügyben érintettek kölcsönösen feljelentést tettek, és folyik a nyomozás. Azt azonban vizsgálják, hogy miért csak napokkal a történtek után értesült az esetről a megyei és az országos kapitányság.

A Népszabadság úgy tudja, hogy számos szabálytalanságot tártak fel a Heves megyei rendőrség eljárásában. Például azt, hogy a szolgálatban lévő parancsnokok miért nem érezték a botrányos kimenetelű intézkedés súlyosságát, és miért nem tettek eleget jelentési kötelezettségüknek. Elmulasztották a történtek és a személyi felelősség tisztázását is. A lap információi szerint az ORFK legalább hat rendőr ellen indít fegyelmi eljárást.

Az ügyről ellentmondóan számolt be a két fél. A rendőrök állítják, hogy a család tagjai nem akartak elmenni a kórházi folyosóról, rájuk támadtak, amikor el akarták küldeni őket. A romák szerint viszont már menni készültek, amikor a rendőrök külön felszólítás nélkül nekik estek. A verekedésben több roma és rendőr is megsérült. A kórház igazgatója egy korábbi nyilatkozatában azt mondta, hogy túl hangosak voltak a romák, nem akartak a biztonsági őrök felszólítása ellenére sem elmenni, így szerinte indokolt volt a rendőri fellépés.