Huszonegy százalék az MSZP előnye a Fidesszel szemben a Századvég-Tárki felmérése szerint. A biztos pártválasztók 55 százaléka a szocialistákra, 34 százalék a Fideszre szavazna. A többi párt támogatottsága nem éri el az 5 százalékos parlamenti küszöböt. A politikusok népszerűségi listáját Mádl Ferenc köztársasági elnök vezeti, őt követi Medgyessy Péter miniszterelnök és Dávid Ibolya, az MDF elnöke.

A Századvég -Tárki novemberben végzett felmérése szerint a választók 75 százaléka menne el szavazni, ha most vasárnap lennének a választások. Az MSZP támogatottsága a biztos pártválasztók körében 55, a Fideszé 34 százalék, az SZDSZ támogatottsága 4, az MDF-é pedig 2 százalék. A parlamenten kívüli pártok közül a MIÉP, a Munkáspárt és a Centrum Párt támogatottsága éri el az 1 százalékot.

Az MSZP győzelmére a kérdésre válaszolók 82 százaléka tippelt, ez 9 ponttal magasabb az előző hónaphoz képest. Azt, hogy  a Fidesz nyerné a választásokat, mindössze a megkérdezettek 17 százaléka - az októberi felméréshez képest 8 százalékkal kevesebben - tartotta valószínűnek. A Fidesz szavazótáborának 40 százaléka bízik pártja győzelmében, 42 százalékuk szerint az MSZP nyerne, 18 százalékuk pedig bizonytalan az esélyek megítélését illetően. Az MSZP támogatóinak 93 százaléka számít saját pártja győzelmére, a Fidesz győzelmét pedig mindössze 2 százalékuk valószínűsíti.

A kormány munkájának megítélése a biztos pártávlasztók körébben romlott: az MSZP és a Fidesz szavazóinak körében is 3 százalékponttal csökkent a kormány bizalmi indexe. Az összes megkérdezett körében viszont nem változott a Medgyessy-kabinet megítélése.

A politikusok között átvette a vezetést Mádl Ferenc államfő. Októberben még Medgyessy Péter miniszterelnök volt az első, novemberre azonban visszaesett a második helyre. A két első helyezettet továbbra is Dávid Ibolya, az MDF elnöke követi. Demszky Gábor főpolgármester hat százalékkal népszerűbb, mint októberben, de így is csak a negyedik a rangsorban. A rangsor - választások óta változatlan - utolsó három helyezettje csökkenő sorrendben Thürmer Gyula, Kövér László és Csurka István.

A közvélemény-kutatást 2002. november 4. és 13. között a Századvég és a Tárki végezte. A reprezentatív felmérés során az ország 68 településén 1021 felnőttet kérdeztek meg.