Gidófalvy Attila szerint a Hírközlési Felügyeletnek (HíF) döntenie kell a Pannon Rádió körüli, "minden jogállami normát megcsúfoló helyzet megoldása érdekében".

A rádiót üzemeltető Gidó Média Kft. ügyvezetője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta azt is: a nyilvánosságtól remél segítséget ahhoz, hogy az ügy elbírálására hivatott felügyelet saját határozatait betartva végre cselekedjen. - El kell marasztalnunk a felügyeletet, amely nincs a helyzet magaslatán - fogalmazott az ügyvezető, hozzátéve, hogy a testület "tétlensége" máig kettős sugárzást tesz lehetővé.

Gidófalvy Attila utalt arra: a HíF első és másodfokon is megállapította, hogy a kisebbségi tulajdonos, a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány jogellenesen végez műsorszolgáltatást Szabadság téri stúdiójából. Szavai szerint a kalózrádió a mai napig tönkreteszi a jogszerűen működő Pannon Rádió munkáját. Hangsúlyozta: az alapítvány augusztus 12. óta - vagyis attól kezdődően, hogy a Gidó Média Kft. új helyszínen végleges engedélyt kapott - szabálysértést követ el, jogosultság nélkül használja a rádióadót. - Nemtől, fajtól és származástól függetlenül igenis szóljon a magyar zene és a magyar értékek megbecsülése - fogalmazott Gidófalvy Attila.

Egy kérdés kapcsán hangsúlyozta: a Pannon Rádió a fennmaradás érdekében "egy párthoz sem kíván dörgölőzni". Zárug Péter Farkas, a rádió főszerkesztője kijelentette: Pannon Rádióból csak egy van, a Gidó Média Kft. pályázott és nyert frekvenciát, és létezik egy kalózrádió, amelyik szintén Pannon Rádiónak mondja magát. A társaság hétfőn közreadott írásos állásfoglalása szerint a HíF passzivitása hátterében az ügy politikai töltete miatti félelem áll. A sajtótájékoztatón megjelent többek között Csuka Mónika, Dobos Attila, Dolly, Kaszás Péter, Nagy Feró, a Zámbó család és Vikidál Gyula. Az előadók - a meghívó szerint - a magyar zenésztársadalom nevében tiltakoztak a Pannon Rádió körüli helyzet tarthatatlansága miatt.