Kovács Mihály alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetőjének kinevezését javasolja a Szegedi Rendőrkapitányság december 15-én megüresedő vezetői székébe Lukács János megyei főkapitány az országos főkapitánynak.

Szeged rendőrkapitányát, Balogh Zoltán ezredest hétfőn indoklás nélkül, december 15-i hatállyal mentette fel beosztásából Salgó László országos rendőrfőkapitány. Az ORFK hétfői közleménye szerint Balogh Zoltán a döntést tudomásul vette, és a felmentési idő lejárta után, 2003. július 15-én szolgálati nyugállományba vonul. A közlemény utalt arra, hogy az országos rendőrfőkapitány a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének javaslatára mentette fel Balogh Zoltánt.

Az ORFK kommunikációs igazgatójának korábbi tájékoztatása szerint Lukács János dandártábornok, megyei főkapitány pénteken közölte Balogh Zoltán alezredessel, hogy "nem látja biztosítottnak további eredményes együttműködésüket", ezért az országos főkapitánynál kezdeményezte a városi kapitány indoklás nélküli felmentését vezetői beosztásából.