Idén a tavalyinál 20 millió forinttal többet költ a főváros karácsonyi díszítésre. A belvárosban kivilágított utcák fölött fényfüggöny lesz, és helyenként hulló csillagok, de a Lánchíd kivilágítása idén elmarad.

Budapest belvárosának karácsonyi díszítése 20 millió forinttal drágább lesz a tavalyinál. 2001-ben 66 millió forintot költött a főváros a díszítésre, idén 86 millióba kerül a karácsonyi hangulat. A magasabb összeget azzal indokolták a főváros sajtóosztályán, hogy több utcát fognak kivilágítani, mint tavaly. Emellett azonban elmarad az Erzsébet híd, és a rakpart Erzsébet híd Lánchíd közötti szakaszának kivilágítása.

Bár a feldíszítést végző cég a meglepetés érdekében titkolja a részleteket, annyit lehet tudni, hogy az Andrássy út Oktogon és Bajcsy-Zsilinszy út közötti része, az Erzsébet tér, a Deák Ferenc utca, a Vörösmarty tér továbbá a Váci utca és az azokra merőleges kis utcák lesznek kivilágítva december 6-ától. A díszítés pedig apró fénypontokból áll. A fák mellett a járdát is érinti, amely fölött hálószerűen fényfüggöny lesz. Helyenként apró motívumokkal (például karácsonyfa, csillag stb.). Néhol nagyobb, 3-4 méter magasságban hulló csillagot ábrázoló fények lesznek.