A szegedi közgyűlés pénteki ülésén döntött annak a három cégvezetőnek a sorsáról, akiknél az átvilágításkor a legtöbb hiányosságot tapasztalták. Két esetben közös megegyezéssel távoznak a vezetők, a harmadik cégnél viszont a rendkívüli felmondás mellett döntött a közgyűlés.

Botka László szegedi szocialista polgármester hivatalba lépésekor megbízott egy ügyvédi irodát, hogy világítsa át az önkormányzat tulajdonában lévő cégeket. Az első eredmények három cég esetében mutattak ki jelentős vétségeket, hanyagságokat. A három cégvezető sorsáról a pénteki közgyűlés döntött.

Vécsei Ágnes, a szegedi polgármesteri hivatal sajtófőnöke az [origo]-nak elmondta: a városvezetés mindhárom cégvezetőtől megválik. Kerekes Péterrel, az Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodási Rt. Elnökvezérigazgatójával és Papp Zoltánnal, a Szegedi Közterület-fenntartási Kht. igazgatójával sikerült megegyezni, így közös megegyezéssel szüntetik meg munkaviszonyukat. Bíró Róbertet, a Szetáv-Vagyonkezelő Kft. Igazgatóját azonban rendkívüli felmondással bocsátották el.

A városvezetés emellett az ügyészséghez fordul, és annak megállapítását kéri: a Szetáv vezetője ellen talált bizonyítékok elegendőek-e büntetőfeljelentés megtételéhez.