A Magyar Hírlap információi szerint Körmendy-Ékes Judit, az ORTT elnöke már megfogalmazta lemondását, a levél azonban még nem érkezett meg az államfőhöz és a miniszterelnökhöz. A lap úgy tudja, a médiahatóság fideszes elnökét Ladvánszky György szocialista delegált válthatja az elnöki székben.

Az ORTT elnöke már megírta lemondását, amely azonban még nem jutott el a köztársasági elnökhöz és a kormányfőhöz - értesült a Magyar Hírlap. A lap szerint Körmendy-Ékes Juditot, akit a Fidesz delegált a testületbe, Ladvánszky György, az ORTT szocialista delegáltja válthatja az elnöki székben. Ladvánszky megürülő helyére a szocialisták új tagot jelölhetnek.

Az [origo] már kedden megírta, hogy az ORTT fideszes elnöke, Körmendy-Ékes Judit lemondását fontolgatja. Az elnök munkatársai akkor azt ígérték, hogy Körmendy-Ékes jövő hétfőn tesz bejelentést a lemondásával kapcsolatos hírekről.

Esetleges lemondása kapcsolatban állhat azzal, hogy az országgyűlési képviselők többsége elutasította az Országos Rádió és Televízió Testület 2001. évi beszámolóját. Az elutasítás azonban nem jár jogi következményekkel.

Körmendy-Ékes helyzetét nehezíti az is, hogy első fokon, nem jogerősen, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a Czeizel-perben. A médiatörvény szerint kizárják az ORTT-ből azt, akit jogerősen szabadságvesztésre ítélnek. Ha az elsőfokú ítélet jogerőre emelkedne, akkor az ORTT elnökének végkielégítés nélkül szűnne meg megbízatása.

Az ORTT MSZP-s tagja az augusztusi ítélethirdetés után azt nyilatkozta, hogy Körmendy-Ékesnek távoznia kellene posztjáról. Ladvánszky György szerint az elnök családi büntetőügyei megzavarták a munkáját, nem képes összefogni a testületet. Az ORTT-nek óriási kinnlevőségei vannak, rengeteg problémával küszködik - indokolta Ladványszky György, hogy miért tartaná szükségszerű lépésnek Körmendy-Ékes távozását.