A Millenáris Kht.-nál történt feltételezett visszaélések miatt indult büntetőeljárásban  újabb öt embert hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség - tudta meg a Magyar Hírlap. A nyomozás adataiból kiderül, hogy a Millenáris Park belépőihez ajándékba adott karórákért 402 milliót fizetett a kht., miközben az eredeti importőr alig több mint 70 millióért szerezte be azokat.

A Millenáris Kht. ügyében folytatott nyomozás adatai szerint több százmillió forint kárt okozott az államnak a cég karóravásárlása. A márkajelzés nélküli órákat a belépőjegy mellé kapták ajándékba a látogatók. A Malajziában készült, ötszázezer óra beszerzéséért az importőr 71 millió forintot fizetett. Az ügyletbe közbeiktatott cég miatt a kht. már 402 milliót fizetett az órákért.

A kht. már más ügyekben kihallgatott volt vezetőjét, Berkecz Máriát az órák miatt is hűtlen kezeléssel gyanúsítják. A rendőrség szerint ugyanis semmi sem indokolta, hogy ilyen rendkívül magas költségekkel járjon az ajándékóra-akció.

A napokban bűnsegédként eljárás alá vonták K. Pétert, a beszerzésben közreműködő Millenáris Rt. vezérigazgatóját, és az importőr cég ügyvezetőjét, Cs. Szilviát is. A nyomozás szerint egyikük orgazdasággal gyanúsítható, ketten pedig közokirat-hamisítás miatt számíthatnak felelősségre vonásra. Utóbbiakról feltételezi a rendőrség, hogy két másik cég fiktív eladását, fantomizálását készítették elő - írja a Magyar Hírlap.