Minden idők legnagyobb magyar lottónyereményét, 2 milliárd 140 millió forintot viheti haza az, aki a héten egyedül találta el az öt kisorsolt számot. Szombat este kihúzták a számokat, az azonban csak vasárnap este hét óra körül derül ki, hogy a huszonnegyedik egymást követő sikertelen hét után most van-e ötös találat. A Szerencsejáték Rt. kifizeti a kormány helyett a Kossuth téri jégpálya 50 milliós üzemeltetési költségét.

Kisorsolták az ötöslottó 48. heti számait. Ezúttal 2 milliárd 140 millió forintot vihet haza az, aki mind az öt számot eltalálta. A számok: 22, 26, 43, 74, 81. Somorai László, a Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatója az [origo]-nak elmondta, hogy vasárnap este 7 óra körül derül ki: van-e ötös találat.

Bár aki a sorsoláson látta, hogy az általa bejelölt számokat húzták ki, azonnal, vagy akár egész vasárnap jelentkezhet az úgynevezett nagynyertesek telefonszámán, a részvénytársaság vasárnap estig nem ad hivatalos tájékoztatást.

A Szerencsejáték Rt. szponzori tanácsának döntése értelmében 50 millió forinttal támogatnák a Kossuth téren felállítandó jégpályát - mondta szombaton az MTI-nek Somorai. Hozzátette: ezzel az összeggel a kialakítás és az üzemeltetés finanszírozásába szállnának be.

A kormányszóvivő a múlt héten jelentette be, hogy ingyenes jégpálya nyílik a Parlament előtt. A 2000 négyzetméteres jégen körülbelül 600 ember csúszkálhat majd december 22. és január 2-a között. A jégpályára 50 millió forintot szánt a kormány.

A 48. heti nyertes Joker szám: 0 9 6 5 0 4.