Szombat hajnalban a népligeti E-Klub mögötti területen közúti ellenőrzés során egy kábítószer dílert fogott el a rendőrség. A terjesztő meg akarta  vesztegetni a készenléti rendőrség járőreit.

A rendőröknek az tűnt fel, hogy az autó vezetője, valamint az utasa zavartan viselkedtek. A rendőrök a ruházat és gépkocsi átvizsgálás során különböző mennyiségű és minőségű kábítószer gyanús anyagokat találtak.

A sofőr elimerte, hogy a talált kábítószerek az ő tulajdonai, de csak mint fogyasztó tartja magánál. Az utasa viszont elmondta, hogy ő kábítószer vásárlás szándékával ült be a kocsiba, mivel már nem az első esetben vesz "anyagot" a vezetőtől. Ekkor a sofőr kijelentette, hogy a gépkocsiban talált kábítószert, valamint a szintén áluk talált pénzt a rendőrök megtarthatják, továbbá számlájáról még 50 ezer forintot is átad részükre.

Mindkét személyt a készenléti rendőrség járőrei (miután vizeletmintát vetettek a két gyanúsítottól) előállították a X. kerületi rendőrkapitányságra, ahol átadták őket az Ügyészségi Nyomozóhivatal munkatársainak.