A Tasnádi-ügyben indult büntetőper másodfokú tárgyalása kedden kezdődik a Legfelsőbb Bíróságon. Az első fokon négy és fél évre ítélt vállalkozó és vádlott társai felmentésüket kérik, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, és 15 évet kér Tasnádira.

Tasnádi Pétert 1997. és 1999. között elkövetett cselekmények miatt részben felbujtóként elkövetett többrendbeli önbíráskodással, súlyos testi sértéssel, zsarolással, lőfegyverrel való visszaéléssel, sikkasztással, többrendbeli adócsalással, valamint bűnszervezet létrehozásával és irányításával vádolja az ügyészség.

A májusban négy és fél éves börtönbüntetés kiszabásával végződő elsőfokú tárgyaláson a bíróság a maffiavádat és az adócsalás egy részét nem fogadta el.

Május 16-án, az elsőfokú ítélet kihirdetését követően szabadlábra Tasnádit, és elrendelték házi őrizetét. Szeptember 24-én a házi őrizet szabályainak sorozatos megszegése miatt ismét előzetes letartóztatásba helyezték azonban a vádlottat.

A fellebbviteli tárgyalás előtt a Legfőbb Ügyészség azt kérte a Legfelsőbb Bíróságtól, hogy minden vádpontban mondja ki Tasnádi bűnösségét, a rá korábban kiszabott büntetést pedig súlyosbítsa 15 évnyi fegyházbüntetésre.

A Legfőbb Ügyészség a maffiavád elfogadása mellett azt is indítványozza, hogy a bírák állapítsák meg Tasnádi bűnösségét áfacsalásban is.