Megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár

Megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár vasárnap a Vörösmarty téren, amelyet a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. rendezett meg.

A vásár keretében a Vörösmarty téren népművészeti és egyedi iparművészeti alkotásokat kínálnak a budapestiek és a turisták számára. A 104 kézműves elárusítóhelyen az áruk minőségét a Népművészeti Egyesületek Szövetségének zsűrije garantálja. A vásáron egyebek mellett töki vályogkemencében kenyérlángost sütnek.

Az ide látogatók pecsenyesütő, kolbászsütő, kürtöskalácsot és hagyományos népi ételeket készítő vendéglátó egységek termékeit kóstolhatják meg. December 13-tól egy 20 négyzetméteres alapterületű színpadon Betlehem-jelenet is látható lesz, továbbá karácsonyi műsorok, kulturális és zenei programok várják az érdeklődőket.

Az idén is kinyílik az Adventi Kalendárium 24 ablaka a Gerbeaud Ház homlokzatán. Az ablakokban kortárs művészek alkotásainak másolatát helyezik el, és minden nap 17 órakor fény- és hangjáték kíséretében egy-egy újabb ablak nyílik ki.

A vásárt Schiffer János, a Fővárosi Önkormányzat kulturális főpolgármester-helyettese nyitotta meg. A karácsonyi rendezvény december 24-ig tart. A BTH korábbi tájékoztatása szerint a rendezvény költsége mintegy 30 millió forint. Az eseményt a társaság saját erőből szervezte.