Főbe lőtte magát egy előzetes letartóztatásban lévő férfi egy rendőrautóban. A férfi az egyik rendőr táskájából szerezte a pisztolyt. Az ügyben az Ügyészségi Nyomozóhivatal indított vizsgálatot.

A lopás miatt előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottat egy társával a hátsó ülésen szállították. A rendőrautóban három, szolgálatban lévő rendőr vigyázott a két gyanúsítottra. A Bem rakparton jártak, amikor a hátsó ülésen ülő rab kikapta az autó jobb első ülésén ülő rendőr táskájából a pisztolyt, kibiztosította és fejbe lőtte magát. A két őrizetes mellett egy rendőr is utazott a hátsó ülésen, de ő sem tudta megakadályozni az öngyilkosságot. Az ügyben az Ügyészségi Nyomozóhivatal indított vizsgálatot. A férfi a mentőben belehalt sérüléseibe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékese nem kívánt válaszolni az MTI azon kérdésére, hogy a szolgálati szabályzatnak megfelelően szállították-e azt a két, előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottat, akik közül az egyik öngyilkosságot követett el egy rendőrautóban, kedd délelőtt. A BRFK illetékese csak annyit mondott,hogy a gyanúsítottat minden esetben bilincsben kell szállítani. A rendőrök általában előre bilincselik a gyanúsítottak kezét. "Hátra bilincselt állapotot akkor kell alkalmazni, ha szökéstől, vagy rendőr elleni támadástól lehet tartani" - tette hozzá.

A gyanúsítottak szállításával kapcsolatban elmondta: a  szabályzat úgy rendelkezik, hogy a szolgálati autót vezető rendőr mögött minden esetben csak rendőr ülhet, a vezető melletti ülésen gyanúsított nem szállítható. Az illetékes nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy egy rendőrautóban hány gyanúsított szállítható egyszerre.