A Belváros szívében, a Podmaniczky utcában rátámadtak Fodor Lajos vezérkari főnökre - tudta meg a Blikk. A tábornok és sofőrje egy piros lámpánál várakozott, amikor az előttük álló Nissanból petárdákat dobtak autójuk elé. Fodornak nem esett baja. A tettest elfogták

November 25-én késő délután rátámadtak Fodor Lajosra. A Magyar Honvédség vezérkari főnöke épp a minisztériumba igyekezett. Egy Nissan a Podmaniczky utca közepe táján megelőzte Fodor Audiját, majdnem súrolva azt. A tábornok autóvezetője rávillogott és dudált. A piros lámpánál a Nissan hátratolatott. Fodor sofőrje ezt észlelve szintén rükvercbe kapcsolt. Ekkor a Nissan vezetője kihajolt az ablakon. Az Audiban ülők lövéshangot hallottak, lőporszagot éreztek és a kocsi előtt fényvillanást láttak. Azonnal továbbhajtottak, Fodor riasztotta a biztonságiakat.

A tábornok nem védett
A vezérkari főnök nem tartozik a védett személyek közé. Külön védelem csak az államelnöknek, a miniszterelnöknek, a titkosszolgálatokat irányító államtitkárnak, a honvédelmi miniszternek és a pénzügyminiszternek jár.

A rendszám alapján fél óra alatt elfogták a Nissan vezetőjét. A férfi elmondta: hazafelé tartott, amikor vitába keveredett egy Audi vezetőjével. Azt állította, hogy figyelmeztetni akarta őt, amikor hátramenetbe kapcsolt, hirtelen haragjában előkapott a kesztyűtartóból két petárdát, és az oldalablakon hátradobta az Audi elé. Nem tudta, hogy ki ül benne. Ezt a rendőrök nem hiszik, mert amikor megelőzte Fodorék autóját, látnia kellett, hogy a hátsó ülés oldalablakában ott lóg a vezérkari főnök felöltője jól látható tölgyfa lomb és négy csillag jelzéssel. A titkosszolgálatok kizárták a terrorcselekmény lehetőségét, hiszen nem találtak sem maffia-, sem terroristakapcsolatokat. A férfi ellen közveszély okozása miatt indult eljárás, amely bővülhet robbanóanyaggal való visszaéléssel.

A Blikknek Fodor Lajos nem nyilatkozott, de a lap információit megbízható források megerősítették.