Egy vélhetően Fidesz közeli cég szervezheti a Millenáris Park kulturális programjait - írja a Magyar Hírlap. A park tulajdonosa, a Kisrókus 2000 Kft. jóvoltából újra a Millenáris Rt. volt projektmenedzsere nyert megbízást a feladatra.

Az rt. volt projektmenedzsere annyit mondott, hogy a "G" épületet bérbe vevő cég nem a tulajdona, annak nem ő az ügyvezető igazgatója, csupán a projektmenedzsere. Szirtes Gergely nem beszélt a bérleti díj összegéről sem. A cég alvállalkozói szervezik majd a kulturális programokat.

A "G" épület hasznosítására vonatkozó új bérleti szerződést az új bérlők már aláírták a Kisrókus 2000 Kft.-vel, de - amint Szirtes Gergely projektmenedzser a Magyar Hírlapnak elmondta - még nem nyilvános a bérlő cég neve. Arról, hogy a park kulturális programjait ki szervezi a jövőben, nem tudott semmit mondani, mert terveit alvállalkozókkal készül megvalósítani. A konkrét elképzelések még nem körvanalazódtak, de azok illeszkednek majd a létesítmény eddigi profiljába - mondta.

Mint ismert, Klacsmann Pétert, a Millenáris Rt. ügyvezető igazgatóját, Szirtes Gergely korábbi főnökét, gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a millenniumi kiállítás belépőjegyéhez ajándékozott reklámórák ügyében. A menedzser szerint ez nem vet árnyékot az új bérleti szerződésre. Mint elmondta, az elmúlt években szerzett szakmai tapasztalatai garanciát jelentenek a színvonalas programokra.

Szirtes Gergely alvállalkozóként a Millenáris Park területének takarításában is részt vett, később a kiállítás egy részének üzemeltetését is végezte. Nemcsak a Millenáris Rt. alkalmazottjaként, hanem - az Enternext Kulturális és Szolgáltató Kft. nevű cége útján - a Millenáris Rt. alvállalkozójaként is közreműködött a Millenáris Park kormányváltás előtti üzemeltetésében.