A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal által készített jelentésekről tárgyal a kormány mai ülésén. Téma lesz a martinsalakos házak felújításának ügye, a Széchenyi-tervvel és az Országimázs Központtal kapcsolatos vizsgálat.

A kormány mai ülésén több, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által elkészített jelentésről tárgyal.

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy napirenden lesz a martinsalakos házak felújításáért felelős kormánymegbízotti iroda működésének vizsgálatáról készült beszámoló. Az ügyben nyomozás indult az újjáépítést irányító kormánybizottság ellen. A Kehi jelentéséből kiderül, hogy a martinsalakos házak újjáépítésébe bevont alvállalkozók minimum 450 millió forint többletköltséget jelentettek az államnak.

A lap úgy tudja, a Kehi elnöke ismerteti a Széchenyi tervvel kapcsolatos és az Országimázs Központ 2000-2002-es tevékenységét vizsgáló jelentés eredményét is. Információik szerint a beszámolókban nem szerepel, hogy tesznek-e feljelentést az ügyekben.

Gál J. Zoltán kormányszóvivő az MTI-nek elmondta: a kormányülés napirendjén a koppenhágai EU-csúcsra való felkészüléssel összefüggő kérdések is szerepelnek. Továbbá a az esetleges afganisztáni magyar katonai szerepvállalásról.