A Millenáris Kht. olyan megbízásokat adott ki 765 millió forint értékben 2001-ben, amelyeket egy évvel korábban már megrendelt és kifizetett - mondta Kiss Elemér kancelláriaminiszter a parlamentben, aki reméli, hogy a felelősök azon a kukoricán fognak majd térdepelni a büntetőeljárás bejezte után, amelyet 150 ezer forintért rendeltek egy kiállításra.

Olyan munkákra kötött keretszerződést a Millenáris Kht. több százmillió forint értékben, amelyeket egy évvel korábban lényegesen olcsóbban megrendeltek és kifizettek - mondta Világosi Gábor SZDSZ-es képviselő, aki a Millenáris Kht. szerződéseiről érdeklődött kérdésében.

Válaszában Kiss Elemér, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter megjegyezte: nemcsak "duplikált" szerződésekre van példa, hanem olyanokra is, hogy háromszor szerződtek ugyanarra a témára. 2000-ben 200 darab szerződést kötöttek 170 millió forint értékben a Millenáris Kht. megbízásából, majd ugyanezekre a feladatokat 2001-ben pedig 765 millió forintos keretszerződést kötöttek - mondta Kiss Elemér.

A miniszter külön megemlítette, hogy a 2000-ben kötött szerződések között szerepelt egy olyan, amely A föld gyümölcsei című tematikus csomóponthoz kukoricacsövek biztosítását írta elő. A kukoricáért 150 ezer forintot fizettek. Úgy gondolom, hogy ez a kukorica alkalmas lesz arra, hogy képletesen ezen térdepeljenek majd az érdekeltek a büntetőeljárás befejezése után - zárta válaszát a miniszter.

Millenáris-ügyben már hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt nyomoz az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága. Az ügyben eddig hét gyanúsítottat neveztek meg: köztük a Millenáris Kht. volt ügyvezető igazgatóját, Berkecz Máriát, valamint a Miniszterelnöki Hivatal előző közigazgatási államtitkárát, Bártfai Bélát.