Demszky a Baloldali Roma Összefogás mellett

Horváth Aladár véleménye szerint arra van szükség, hogy olyanok legyenek többségben a roma közéletben, akik nem maguk vagy körük, hanem az egész cigányság érdekeit kívánják szolgálni - a politikus erről mint a Baloldali Roma Összefogás (BRÖ) egyik vezetője a szervezet keddi, budapesti rendezvényén beszélt.

Horváth Aladár kijelentette: az elmúlt fél év a Lungo Drommal szemben hatékonyan fellépni képes baloldali egység megteremtéséről szólt, ám a létrejött szövetségnek még nincs egységes programja, gondolkodása. Horváth Aladár, aki a BRÖ jelöltje az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöki székébe, hangsúlyozta: haladó, hozzáértő, "a romák és nem a mindenkori hatalom iránt elkötelezett" OCÖ létrehozása a céljuk. Beszédében hangot adott annak is, miszerint a cigány emberek többsége változást akar.

Demszky Gábor főpolgármester a rendezvényt köszöntve hangsúlyozta: óriási erőfeszítés kell ahhoz, hogy ne csak a jogban, de a valóságban is egyenlő lehetőségeik legyenek a romáknak a többségi társadalomhoz tartozókkal, partnerséget ajánlva a cigányoknak az önkormányzati munka minden területén. Mint mondta, liberális várospolitikája különös hangsúlyt fektet a kisebbségekre és az esélyegyenlőségre, példaként említve a szociális és az ösztöndíj-programok ügyét.