Nem hagyják el a kisgazdák a Fidesz-frakciót

A Fidesz-frakció kisgazda tagozata nem kíván önálló képviselőcsoportot alapítani - jelentette ki Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke a szervezet ülése után. Korábban olyan nyilatkozatok jelentek meg, miszerint a Fidesz-frakcióban ülő kisgazdák saját frakciót hoznának létre.

Továbbra is a Fidesz-frakció tagjai maradnak a képviselőcsoport kisgazda tagozatának tagjai - közölte Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke a tagozat ülése után. Turi-Kovács hozzátette, mind a tizenegy tag megerősítette a megbeszélésen, hogy nem kívánja elhagyni a Fidesz frakcióját. A képviselő kijelentette, hogy ők annak a képviselőcsoportnak képezik a részét, amellyel bekerültek az Országgyűlésbe.

A képviselő elmondta, a korábban napvilágot látott nyilatkozatok, amelyek az önálló frakcióalakításról szóltak, Balogh Gyula képviselőtől származtak. Turi-Kovács hozzátette, hogy Balogh ugyanakkor nem tagja a Kisgazda Polgári Egyesületnek, és így nem vesz részt a Fidesz-frakció kisgazda tagozatának munkájában sem.

KAPCSOLÓDÓ CIKK