Hat évet kapott Székely Zoltán

A Legfelsőbb Bíróság hat év börtönnel és kilenc millió forint pénzbüntetéssel sújtotta Székely Zoltán volt kisgazda, majd független képviselőt. A volt politikust májusban első fokon hat évre ítélték kétrendbeli hivatali vesztegetés miatt.

A Legfelsőbb Bíróság súlyosbította Székely Zoltán büntetését. Első fokon ugyanis hat év börtönt kapott, most viszont kilenc millió forint büntetést is kell fizetnie. Az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság májusban kétrendbeli, hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés miatt hat év börtönbüntetésre ítélte Székelyt.

Az elsőfokú eljárásban az összes tárgyaláson tagadta a vádlott bűnösségét, azt állította, hogy nem kért és nem is fogadott el kenőpénzt. A vád koronatanúja, Balla Dániel építési vállalkozó viszont azt mondta, hogy Székely 30, később 20 millió forintot követelt tőle. Cserébe azt ígérte, hogy befolyásos politikusként szerez neki munkát. A vádlott a korábbi tárgyalásokon azt mondta: nem tudta, hogy Balla egy pénzzel teli táskát ad át neki. Az ügyészségi nyomozók viszont tetten érték 2000 októberében a budapesti Gellért téren, amint a 20 milliót tartalmazó táskával autójában ült és éppen indulni készült.

KAPCSOLÓDÓ CIKK