SATeLIT: halasztást kérnek az Antenna Hungáriától

Műholdas sugárzási szerződése felbontásának halasztását kéri az Antenna Hungáriától (AH) a SATeLIT televíziót működtető társaság.

Információk szerint újabb befektetőjelölt jelentkezett a megszűnés határán álló TVegy Rt.-nél, ezért a tárgyalások lezárultáig kér haladékot a társaság a műsorszóró cégtől. A távirati iroda úgy tudja: az AH nem kíván tovább egyezkedni a társasággal, s ha a megszabott határidőig az nem teljesíti korábban vállalat kötelezettségeit, felbontja a szerződést.

Az AH december 1-jén 00.00 órakor függesztette fel a SATeLIT AMOS műholdon sugárzását, az indoklás szerint azért, mert annak műsorszolgáltatója nem teljesítette a digitális műholdas sugárzásra vonatkozó szerződés egyes pontjait. A felfüggesztés oka az volt, hogy a TVegy Rt. nem fizet idejében a műsorszóró vállalatnak. Az AH a hónap elején 15 napot adott a TVegynek a vitás kérdések rendezésére; ennek határideje december 16-án nulla órakor jár le.

A SATeLIT 2000 őszén kezdte meg adását; indulásakor kötött támogatási szerződést a Siemens Rt.-vel, amelyet ez év elején 2002-re is meghosszabbítottak, ám az abban kikötött támogatás január óta nem érkezett meg a televízióhoz, majd a Siemens bejelentette, felmondja a megállapodást. A televíziós társaság azóta keres - mindeddig sikertelenül - új támogatót.