Útlezárással követelnek elkerülő utat Vecsésen

Nagy forgalmi dugót okozva, útlezárással demonstráltak vecsési civil szervezetek az M0-s körgyűrű továbbépítése mellett a 4-es úton. A vecsésiek azt követelik, jövőre induljon el az építkezés, ellenkező esetben további sorozatos útlezárásokat helyeztek kilátásba.

Nagy forgalmi dugót okoztak a 4-es úton pénteken délután azok a vecsési civil szervezetek, akik útlezárással sürgették az M0-ás körgyűrű továbbépítését.

Hompoth Zoltán, a demonstrációt szervező vecsési Orbán Balázs Erdélyi Kör vezetője elmondta, a városon áthaladó főúton éjjel-nappal szüntelenül elviselhetetlen a zaj, a por, amelyet a nagy kamionok, teherautók idéznek elő. Emiatt szinte lehetetlen a helyi közlekedés, nagy a balesetveszély és néhány út menti ház fala is megrepedt. Ugyanakkor évek óta hitegetik a környékbelieket, hogy megépül a tarthatatlan helyzetre megoldást jelentő M0-ás körgyűrű következő, 36 kilométeres szakasza, amely az M5-ös és az M3-as autópálya közötti összeköttetést teremti meg.

A nyomvonalat már ki is jelölték, legutóbb az MSZP választási ígéretei között szerepelt ez az útépítés, ami egyben a térség gazdasági fellendülését is elősegíthetné, sok külföldi befektető ugyanis ettől teszi függővé, letelepszik-e Vecsés környékén.

A tüntetők követelik, hogy az építkezés a jövő évben induljon meg. A 2003-as költségvetésben azonban erre nem különítettek el pénzt. A demonstrálók megítélése szerint ez a munkálatok újabb elodázását vetíti előre.

Hompoth Zoltán szerint amennyiben az építkezés nem indul meg, a mostanihoz hasonló félpályás útelzárások sorozatát tervezik mindaddig, amíg a létfontosságú útszakasz el nem készül. A rendőrségi engedéllyel megtartott demonstráción 40 autóval vettek részt a tüntetők, lezárva a városon átvezető út fél pályáját. Ennek nyomán délutánra több kilométeres autósor alakult ki, főként Szolnok felé vezető irányban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK