Áder szerint hazudik a belügy a logó-ügyben

A Fidesz frakcióvezetője szerint a Belügyminisztérium részéről több hazugság is elhangzott azt követően, hogy az Alkotmánybíróság alkotmánysértőnek találta a belügyminiszter pártlogókkal foglalkozó rendeletét. Áder János állítja, nem igaz, hogy korábban, így az Orbán-kormány alatt is születtek ilyen rendeletek.

Áder János, a Fidesz frakcióvezetője szerint a Belügyminisztérium részéről több hazugság is elhangzott az utóbbi két nap során azzal kapcsolatban, hogy az Alkotmánybíróság hétfőn megsemmisítette és alkotmánysértőnek találta a tárca rendeletét. Az önkormányzati választások előtt hozott rendelet a szavazólapokon szereplő pártlogók méretét szabályozta. Mivel a belügyminiszter 2 cm-es körben határozta meg a logók méretét, ezért a Fidesz emblémája kisebb méretben jelent meg, mint a szocialistáké.

Áder szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a Belügyminisztériumtól bocsánatkérés helyett hazugságok hangzottak el az elmúlt két nap során. A frakcióvezető szerint nem felel meg a valóságnak az, hogy a korábbi belügyminiszterek is hoztak ilyen rendeleteket. Áder állítja, csak ehhez hasonló szabályozások voltak. Hozzátette, Pintér Sándor is hozott ugyan rendeletet ebben a témában, de az nem volt kötelező érvényű, ellentétben Lamperth Mónika jelenlegi belügyminiszter szabályozásával. A frakcióvezető szerint Tóth Zoltán, a tárca közigazgatási államtitkára is komikus hazugságokat állított, mikor azt mondta, hogy a gyengénlátók érdekében hozták meg a pártlogókkal foglalkozó rendeletet.

KAPCSOLÓDÓ CIKK