Film premier előtt a hajléktalanszállón

Jótékonysági vetítést rendez a Budapest Film, amelynek teljes bevételét a hajléktalanok karácsonyára ajánlják fel. A Bajnok utcai szállón pedig levetítik azt a cannes-i díjnyertes, hajléktalanokról szóló filmet, amit a budapesti mozik csak januártól játszanak majd.

A fővárosi hajléktalanok javára rendez jótékonysági filmvetítést a Budapest Film csütörtök este. A Budapest Film közleménye szerint nyolc órakor a Művész moziban levetítik a finn Aki Kaurismaki A múlt nélküli ember című cannes-i díjnyertes filmjét.

A vetítés teljes bevételét a hajléktalanok karácsonyára ajánlja föl a cég. Az estét a Üdvhadsereggel együtt szervezik, ennek kórusa is énekel a mozi bejáratánál, és pénzt gyűjtenek ugyanerre a célra. A támogatók között van több nagykövetség, és filmforgalmazó cég is.

A Budapest Film A múlt nélküli embert, amelyet a magyar mozikban csak januártól lehet megnézni, csütörtök délután levetíti a hajléktalanok Bajnok utcai házában is - áll a közleményben.

A Helsinkiben játszódó történet főhősét egy rablótámadásban úgy megverik, hogy elveszíti az emlékezetét. A külvárosi hajléktalanok között talál menedéket, barátokat és új életet.

Az összegyűlt adományokból az Üdvhadsereg karácsonyi ajándékokat vásárol, és ünnepi ebédeket oszt hajléktalanoknak, bántalmazott anyáknak és gyerekeiknek több otthonban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK