Több száz köbméter habgumi gyulladt ki egy raktárban a budapesti Lehel úton csütörtökre virradó éjszaka. A tűzoltóknak néhány óra alatt sikerült megfékezni a lángokat, a veszély azonban még fennáll, hogy a terület egyes részein a vegyi anyagok újra lángolni kezdenek.

Több száz köbméter habgumi gyulladt ki egy raktárban Budapesten a XIII. kerületi Lehel úton csütörtökre virradó éjszaka. A hajnali fél kettőkor kiérkező tűzoltók a tetőn keresztül jutottak be az épületbe. Először úgy tűnt, rövid idő alatt meg tudják fékezni a lángokat, a több tonna habgumi azonban többszöri oltási kísérlet után is visszagyulladt. A tűzoltók hajnali három óráig küzdöttek az izzó illetve lángoló gumival, mire véglegesen sikerült megfékezniük a tüzet.

A tűzben nem sérült meg senki, de a bent tárolt gumi, illetve ragasztó és szigetelőanyagok megsemmisültek, valamint a raktárépület egy része is kiégett. A munkálatok a helyszínen feltehetően még több órát is igénybe vehetnek, mert fennáll a veszély, hogy a terület egyes részein a vegyi anyagok újra lángolni kezdenek.