Balesetek és a Szilágyi Erzsébet fasoron történt vízcsőtörés is nehezíti a karácsonyi bevásárlás miatt amúgy is élénk közlekedést Budapesten. A bevásárlóközpontok környékén zsúfoltak az utak, a belváros és fővárosi hidak közül négy csak lépésben járható.

Forrás: ORIGO
Fotó: Barakonyi Szabolcs

A Fővinform tájékoztatása szerint csak lépésben lehet haladni a körutakon és a belváros útjain. A hidak közül az Árpád hídon sűrű, de halad a forgalom, a Lágymányosi és a Petőfi híd is viszonylag jól járható. Nem áll ez azonban a Szabadság, az Erzsébet, és a Margit hídra, valamint a Lánchídra sem. Itt csak lépésben lehet átjutni a Duna túloldalára. Nagy a torlódás a bevásárlóközpontok környékén is - csak nehezen lehet parkolóhelyet találni.

A bevásárlóközpontok tele vannak, környékükön nehéz parkolóhelyet kapni, és a parkolóházakban is várakozásra kényszerülnek a helyet keresők. A Westend City Centerben például meg kellett nyitni a parkolóház tetőteraszát az érkező autók előtt, de a folyamatos cserélődés miatt átlagosan ötperces várakozás után mindenki talál helyet - mondta el az [origo]-nak Walch Ottó, a bevásárlóközpont üzemeltetési osztálynak vezetője.

Balesetek nehezítik a közlekedést a Károly körúton, a Gerlóczy utcánál, az Orczy úton a Nagyvárad térnél, a Hegedüs Gyula utcában a 21-es szám előtt és a XII. kerületben a Tóth Lőrinc utca 1-es szám előtt.

A BKV belvárosi és budai járatai félórás késésekkel járnak. A Szilágyi Erzsébet fasoron hajnalban történt csőtörés miatt még péntek délután is csak egy sávon váltakozva lehet közlekedni. Péntek folyamán újabb vízcsőtörés történt - ezúttal a belvárosban. Emiatt le kellett zárni a Szív utcát a Podmaniczky és a Szondi utca között. A városból kivezető utak egyelőre jól járhatók - jelentette a Fővinform.