Egymás után karamboloznak az autók a főváros síkos útjain. Budapesten csütörtök reggel óta ónos eső esik, ezért különösen a budai oldalon és a Dunához közel eső területeken kell csúszásveszélyre számítani.

 

Forrás: ORIGOAutóbusz és kamion ütközött össze a Fóti úton a Nádor és az Attila utca között. Lezárták az utat, a forgalmat elterelik, így a 96-os autóbuszok is terelőúton járnak. Két autó a Fiumei úton ütközött össze a Nagyvárad tér irányába a benzinkútnál. Egy kamion és egy személyautó karambolozott a Bécsi úton a vasúti átjáró közelében. A kamion keresztbefordult az úton. A 31-es út XVII. kerületi szakaszán egy mikrobusz csúszott meg és ütközött villanyoszlopnak.

Balesetek lassítják a forgalmat a Kerepesi úton a Dózsa György útnál, a Hungária körúton a Stefánia út után a Kerepesi út felé, valamint a Lehel utca elején a Dózsa György út felé vezető oldalon - jelentette a Fővinform. A Fővárosi Közterület Fenntartó Vállalat hajnal óta hetven géppel sózza folyamatosan a jégpályává vált utakat.

Az M1-es autópálya kifelé vezető oldalán, a 21-es kilométerszelvényben hat gépkocsi csúszott össze. Az M3-as autópályán, szintén a kifelé vezető oldalon egy autó árokba csúszott, ezért a rendőrök egy szakaszon lezárták a külső sávot. A HavariaPress értesülései szerint a baleseteknek könnyebb sérültjei vannak.