Nehezen járható, csúszós a járdák és mellékutak többsége Budapesten. A pesti oldalon az utak járhatók, a budai oldalon azonban számos mellékút járhatatlan a szüntelenül szemerkélő eső-ónoseső miatt.

A mellékutak nagy része és a járdák többsége veszélyes, síkos, nehezen járható. Reggel a tömegközlekedés járművei menetrendszerűen elindulhattak, miután a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. 80 gépe egész éjjel tisztította, sós homokkal szórta a fővárosi utakat.

A pesti oldalon a legtöbb úttest járható, ám a budai oldalon számos mellékutat járhatatlanná tesz a közel egy napja szüntelen szemerkélő eső-ónoseső - mondta az FKF Rt. szóvivője. A keskenyebb, lejtős budai utakra sok helyütt az úttisztító, sószóró gépek sem jutottak el - egyrészt a vastag jégréteg, másrészt az irányíthatatlanná vált, az utakat eltorlaszoló, magukra hagyott autók miatt.

A közterület-fenntartók azt kérik, hogy akinek nem feltétlenül szükséges, az ne saját autójával induljon el, hanem vegye igénybe a tömegközlekedést. Az FKF Rt. emlékezteti továbbá a házfelügyelőket és a háztulajdonosokat a járdák megtisztítására vonatkozó feladatukra.