A miniszterelnök privát programjait is előre bejelentik ezentúl - közölte Gál J. Zoltán kormányszóvivő, miután Medgyessy Péter kubai nyaralásával kapcsolatban az ellenzék kifogásokat fogalmazott meg. A Magyar Hírlap úgy tudja: a kormányfővel egy hotelben lakik Bárdos András és Máté Krisztina, a Tv2 két munkatársa is.

Medgyessy Péter privát programjait is nyilvánosságra hozzák ezentúl, de csak olyan mértékben, hogy ne sérüljön a miniszterelnök magánélethez fűződő joga. Erre azért van szükség, mert - ahogy Gál J. Zoltán kormányszóvivő fogalmazott a Népszabadságnak - levonták a tanúságot abból, hogy az ellenzék politikai ügyet kovácsolt a kormányfő kubai nyaralásából.

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a Medgyessy-házaspár mellett más közismert magyar vendégei is vannak a Kuba északnyugati partján fekvő Varadero egyik szállodájának. A Melia Las Americas hotelben pihen Gyurcsány Ferenc, a kormányfő főtanácsadója feleségével, a kancellárián dolgozó Dobrev Klárával (ő Medgyessy kabinetfőnöke volt a kampányban). Szintén itt nyaral Bárdos András, a Tv2 hírháttér-műsorának vezetője és neje, a csatorna hírműsorát vezető Máté Krisztina.

A Blikkk információi szerint Medgyessy - magánemberként utazva - lemondott közvetlen személybiztosításáról, így nem utazott vele testőr vagy biztonsági kíséret. Ezt egy kormányhatározat alapján meg is teheti - teszi hozzá a lap.