Vasárnap hazaérkezett az ellenzék által sokat bírált kubai nyaralásáról Medgyessy Péter. A miniszterelnök a Ferihegyi repülőtéren újságíróknak elmondta, hogy semmiféle terhet nem jelentett az állam számára Kubában töltött üdülése, amelyet magánpénzéből fedezett. A miniszterelnök kijelentette: nem ideológiai alapon szokta kiválasztani, hogy hova megy nyaralni. A kubai helyszín mellett az szólt, hogy ott meleg van, süt a nap és jó koktélokat lehet inni - mondta.

A miniszterelnök szerint, ha politikai preferenciák alapján választana nyaralóhelyszínt, akkor utazhatott volna akár Floridába is, de az sokba került volna. Hozzátette: kiválóan érezte magát Kubában, és azt szeretné, ha a 2003-as év olyan esztendő lenne, amelyben az ország legnagyobb gondja az, hogy hol tölti a miniszterelnök a szabadságát.

Medgyessy Péter azt is elmondta, hogy a jövőben, ha két napnál hosszabb időre külföldre utazik, azt nyilvánosságra fogják hozni munkatársai. Az ellenzéki kifogásokra reagálva kijelentette: nem titkolt semmit sem nyaralásával kapcsolatban. A kormányszóvivő azért adott késve tájékoztatást útjáról, mert nem volt külön felhatalmazása arra, hogy elmondja, hol tartózkodik.

Medgyessy Péter elmondta, hogy számos ügyet intézett kubai üdülése alatt is, több magyar politikussal is egyeztetett telefonon. Megjegyezte viszont, hogy a miniszterelnöknek semmiféle kötelezettség nincs arra vonatkozóan, hogy a szabadságával kapcsolatos terveit egyeztesse a kormánytagokkal, ugyanakkor a kabinetfőnöke tudott arról, hogy hol tartózkodik és valamennyi elérhetőségével is tisztában volt.