Mintegy 500 magyar alkalmazott is dolgozik a taszári bázis logisztikájának kiépítésén, hogy a hónap végén fogadni tudják az amerikai hadsereg kötelékébe tartozó irakiakat, illetve kiképzőiket. A hét végéig 100-200 amerikai érkezik Taszárra, a hónap végéig pedig összesen mintegy ezerre növekszik a kiképzők, illetve üzemeltetők száma.

A magyar alkalmazottak - például víz- és gázszerelők, szakipari munkások - amerikai logisztikai tisztek irányításával dolgoznak Taszáron: egyebek között a körleteket építik. A hét végéig 100-200 amerikai érkezik a helyszínre, a hónap végéig pedig összesen mintegy ezerre növekszik a kiképzők, illetve üzemeltetők száma.

Az amerikai kormány kérésének eleget téve a magyar kabinet hozzájárult ahhoz, hogy a taszári amerikai bázison két turnusban, egyenként legfeljebb három hónap időtartamra az amerikai hadsereg állományába tartozó irakiakat képezzenek ki tolmácsolásra és egyéb, a civil kapcsolatokat erősítő feladatokra egy esetleges Irak elleni fellépés esetére.

A január végén, február elején kezdődő taszári kiképzésen mintegy háromezren vesznek majd részt. A kiképzés ideje alatt szigorú biztonsági előírások vonatkoznak a taszári bázisra, ami azt jelenti, hogy kettős katonai ellenőrzés lép életbe, és a központot nem hagyhatják el a programban részt vevők.