A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ frakciója szerint Budapest vezetése ismételten nem tud úrrá lenni a havazás okozta közlekedési akadályok felett. A hóeltakarító gépek szervezetlenül, a hómunkások pedig méltánytalanul alacsony összegekért dolgozva, sikertelenül próbálják felvenni a küzdelmet a folyamatos havazással - áll a képviselőcsoport közleményében.

Demszky Gábor főpolgármester - az elmúlt évekhez hasonlóan - csupán a polgárok gépjárműveinek otthonhagyásában és a társasházi közös képviselők által a házak előtt végzett hóeltakarításban látja a jelenlegi helyzet megoldását- áll a közleményben.

A frakció egyúttal felszólítja Demszky Gábor főpolgármestert és a városvezetést, hogy biztosítson több pénzt rendkívüli hómunkások felvételére, és emellett több hóeltakarító géppel biztosítsa a közutak szabaddá tételét és síkosságmentesítését.

A Fidesz-MKDSZ frakció szerint Demszkynek fel kellene vennie a kapcsolatot a budapesti rendőrfőkapitánnyal annak érdekében, hogy a rendőrség segítsen a közlekedés rendjének helyreállításában. A közlemény szerint azt is el kell érni, hogy a BKV lehetőségeihez mérten sűrítse járatait.