A most elkészült vádirat szerint már azzal is vádolja az ügyészség a kunszentmiklósi képviselőtestületben mandátumhoz jutott egyik - fideszes - képviselőt, hogy orálisan akarta kielégíteni azokat, akik az általa vezetett egyesületben szerettek volna polgári szolgálatos katonák lenni. Az eredeti vádak M. Árpád ellen vesztegetés és csalás.

A férfit napokkal az októberi helyhatósági választások előtt vették őrizetbe a rendőrök. A gyanú szerint az általa vezetett Kiskunsági Ifjúsági és Kulturális egyesületben két éven keresztül tizennégy polgári szolgálatos katonát foglalkoztatott és a nekik járó egymillió forintos juttatást ő vette fel a nevükben.

A már előzetesben lévő képviselőjelöltet október 20 -án nagy többséggel választották meg helyi képviselőnek Kunszentmiklóson. A nyomozást azonban folytatták ellene és azóta is előzetes letartóztatásban van. A Bács- Kiskun megyei Főügyészség által most elkészített vádiratban azonban az is szerepel, hogy két - az egyesületben polgári szolgálatukat letölteni kívánó - fiatalt csak azzal a feltétellel vett volna fel, ha megengedik, hogy orálisan kielégítse őket. A fiatalemberek a vádirat szerint nem vállalták az aktust.

A büntetőeljárástól függetlenül M. Árpád képviselői eskütételét kezdeményezte a napokban a kunszentmiklósi polgármester. Várhatóan január 16- án szállítják majd a fegyőrök a férfit Kunszentmiklósra, ahol a képviselőtestület előtt teszi majd le ünnepélyesen az esküt.

Az ellene emelt vád miatt - ha bűnösnek találják- öttől tizenöt évig tartó börtönbüntetéssel számolhat.