Bizonytalan Orbán évértékelő beszéde

Orbán Viktor miniszterelnökként évente országértékelő beszédet tartott a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére a Pesti Vigadóban. Az egyesület csütörtöki elnökségi ülésén dönt arról, hogy az idén is meg akarják-e rendezni a már hagyományosnak számító eseményt, és ha igen, kit kérnek fel a beszédre.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöksége csütörtök esti ülésén határoz arról, hogy az idén is megrendezik-e a már hagyományosnak számító februári rendezvényüket. Az évente megtartott találkozó helyszíne eddig a Pesti Vigadó volt. Ezen a rendezvényen mondta el Orbán Viktor miniszterelnökként hagyományos évértékelő beszédét. Az egyesület elnöksége csütörtöki ülésén dönt az esetleges helyszínről és arról is, hogy ki tartson beszédet.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesületnek számos jobboldali politikus a tagja. Az egyesület elnöke július óta Martonyi János külügyminiszter, egyik alelnöke pedig Bod Péter Ákos, aki Orbán egyik tanácsadója volt. Az egyesület kezdeményezésére hordták a jobboldali pártok szimpatizánsai a polgári összefogás jelképeként a kokárdát a választási kampány során.

Sajtóinformációk szerint a Fidesz elnökségi ülésén is szóba került, hogy szükséges-e idén is évértékelő beszédet mondania Orbánnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK