Nem kapja vissza a teljes összeget a Terror Háza

A remélt támogatásnak csak a kétharmadát kaphatja vissza a Terror Háza - tudta meg a Magyar Hírlap. A kultusztárca emellett szeretné, ha átvilágítanák az intézményt. Schmidt Mária főigazgató reméli, hogy Medgyessy Péter betartja ígéretét, és visszaadja az elvont összeget.

A Magyar Hírlap úgy tudja, legfeljebb százmillió forintot szavaz meg a kormány pénteki ülésén a Terror Háza támogatására. Ez az összeg csak a kétharmada annak, amit a 2003. évi költségvetés vitájában elvontak a múzeumtól.

A kultusztárca ráadásul szeretné, ha a támogatással együtt átvilágítanák az intézmény költségvetését, és a múzeum a jövőben kiegyensúlyozottabban mutatná be a XX. századi terror történetét.

A lapnak Kocsi László, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának politikai államtitkára elmondta: szerinte az elvont támogatás fele-kétharmada elegendő lesz ahhoz, hogy az idén a múzeum akadály nélkül, megnyugtatóan működhessen. Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója nem akart találgatásokba bocsátkozni, de továbbra is bízik Medgyessy Péter azon ígéretében, hogy visszaadja a teljes összeget, amely szükséges a Terror Háza működéséhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKK