Orbán idén is tart évértékelő beszédet

Idén februárban is tart évértékelő beszédet Orbán Viktor korábbi miniszterelnök. A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület - amely az előző ciklus idején is szervezte az eseményt - csütörtöki ülése után kérte fel Orbánt, aki igent mondott a kezdeményezésre.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület csütörtöki elnökségi ülésén úgy döntött, hogy idén is felkéri Orbán Viktort, tartsa meg évértékelő beszédét a Vigadóban. Az egyesület szervezte az előző kormányzati ciklus idején hagyománnyá váló beszédeket is. A szervezet tagságának döntő többsége amellett volt, hogy Orbán idén is tartson értékelést, a korábbi miniszterelnök pedig elfogadta a felkérést - tudta meg az [origo] Bod Péter Ákostól, az egyesület alelnökétől.

A beszédet ezúttal is a Vigadóban fogják tartani, konkrét időpontot azonban még nem jelöltek ki, előbb ugyanis intézkedni kell a helyszín lefoglalásáról.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesületnek számos jobboldali politikus a tagja. Az egyesület elnöke július óta Martonyi János volt külügyminiszter, egyik alelnöke pedig Bod Péter Ákos, aki Orbán egyik tanácsadója volt. Az egyesület kezdeményezésére hordták a jobboldali pártok szimpatizánsai a polgári összefogás jelképeként a kokárdát a választási kampány során.

KAPCSOLÓDÓ CIKK