A Millenáris Park tulajdonosa, a Kisrókus 2000 Kft. nem tart zárva titkos raktárat a park területén, és ha létezik is olyan, nem tud annak tartalmáról - közölte Nagy János, a társaság ügyvezetője. A Millenáris Kht. művészeti igazgatója a napokban azt nyilatkozta: nem tudják értékesíteni a korábban náluk készített filmfelvételek egy részét, mert azok egy számzáras raktárban találhatók, és mivel nem ismerik a kódot, nem tudnak hozzájuk férni.

Derdák András, a Millenáris Kht. művészeti igazgatója kedden úgy vélte: feltehetően a zárt helyiség őrzi a Millenáris Teátrumban tartott előadásokról és koncertekről készült felvételeket, valamint a december 30-án bezárt és már bontani kezdett Álmok álmodói - Világraszóló magyarok című tárlat archív anyagát.

Derdák mindebben nem gyanít visszaélést, szerinte csupán arról van szó, hogy a kht. jelenlegi vezetői nem ismerik a teátrum épületében található raktár számkombinációs zárjának nyitó kódját. Mint mondta, az előadások felvételei iránt a televíziók érdeklődnek, és a fellépők is szeretnének kapni egy-egy másolatot. Hozzátette: arról is meg kellene bizonyosodniuk, hogy nem kell-e újra archiválniuk több millió forintért a kiállítást.

A Millenáris Kht. levélben kérte a Kisrókus 2000 Kft.-től, tegye lehetővé a helyiségbe való bejutást. A tulajdonos kft.-hez szerdáig nem érkezett hivatalos megkeresés az ügyben, de Nagy János, a társaság ügyvezetője közölte: szükség esetén mindent megtesz, ami módjában áll. "Ha létezik valamiféle elrejtett kód vagy információ, akkor megkérdezem erről az előző ügyvezetőt" - mondta, hozzátéve, hogy 2002 szeptemberében vette át elődjétől a kft. irányítását, és az átadás-átvételnél nem szerepelt titkosan lezárt raktárhelyiség.

Nagy közölte: a Kisrókus 2000 Kft. csak az A jelű irodaépületet és a mélygarázst üzemelteti, a többi épület már egy éve a Millenáris Kht. kezelésében van, ezért ő nem vett át általa nem használt épületrészeket.