A Sándor-palotát ugyan ma átadták az államfő hivatalának, Mádl Ferenc köztársasági elnök azonban mégsem költözhet be az ingatlanba, mert az épület informatikai rendszere még nem alkalmas arra, hogy a hivatal megkezdhesse munkáját.

Megtörtént a budavári Sándor-palota birtokbaadása, miután az ingatlant üzemeltető Budai Várgondnokság Kht. használatba adta az épületet a Köztársasági Elnöki Hivatalnak - közölte Szentgyörgyi András, az államfői titkárság vezetője az MTI-vel. Szentgyörgyi ájékoztatása szerint a palota és a benne lévő tárgyak átadás-átvétele zajlott le szerdán.

A hivatal költözésének időpontja még bizonytalan - közölte Schillinger Erzsébet, a hivatal sajtó- és kommunikációs főosztályának vezetője. Elmondta: a Sándor-palota informatikai rendszere jelenleg nem alkalmas arra, hogy a hivatal megkezdhesse munkáját. Az informatikai rendszert kiépítő cég különféle vállalásokat tett a hibák elhárítására, ám még nem készült el azokkal - tette hozzá. Schillinger Erzsébet elmondta, hogy a hivatal már kitűzte az időpontot az osztályok költözésére, de a menetrend az elhárítás miatt felborult.