A kormányzati ciklus eddigi hét hónapjáról és a 2003. év legfontosabb feladatairól lesz szó a szerdai informális kormányülésen.  A megbeszélésen nem hoznak döntéseket, viszont a miniszterelnök február 11-i évértékelő beszédében felhasználja az itt elhangzottakat. A lovasberényi találkozón csak a miniszterek vehetnek részt, az oktatási tárcát senki sem képviseli, mert Magyar Bálint külföldön tartózkodik.

Informális ülést tart szerda délelőtt a kormány Lovasberényben. Az ülésen a kormányzati ciklus eddig eltelt, hét hónapos tevékenységét és az idei év legfontosabb feladatait tekinti át a kabinet - közölte a kormányszóvivő. Gál J. Zoltán hozzátette: a kormány folytatni akarja azt a gyakorlatot, hogy tagjai kötetlenül beszélgessenek olyan ügyekről, amelyek nem illeszthetők a kabinet ülésének napirendjébe. A vidéki megbeszélésnek nem lesz napirendje és a tanácskozáson nem hoznak döntéseket sem. A miniszterelnök viszont február 11-i évértékelőjében fel akarja használni a tanácskozáson elhangzottakat. A negyedik informális kormányülésen csak a miniszterek vehetnek részt. Így az oktatási tárcát senki sem képviseli, mert Magyar Bálint külföldön tartózkodik.

A tanácskozás célja elsősorban, hogy a miniszterek segítsenek megtervezni a kétszer száznapos program utáni időszak kormányzati stratégiáját - írja a Népszabadság. Azokat az elképzeléseket vitatnák meg a tárcák vezetői, amelyekkel a koalíció továbbra is érzékeltetheti, hogy milyen értékvilág irányítja a politikáját. Minden miniszter legalább egy ilyen ötlettel áll elő ma.