Harrach Péter, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség társelnöke, a Fidesz parlamenti képviselője szerint a Fidesz utódpártja egy széles társadalmi bázisú, európai típusú néppárt lesz. Azt várja, hogy az új párt kereszténydemokrata alapú legyen.

"A Fidesz utódpártja egy széles társadalmi bázisú, európai típusú néppárt lesz" - vélte Harrach Péter, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség társelnöke, a Fidesz parlamenti képviselője a frakció csütörtöki sajtótájékoztatóján. Elvárásai szerint az új pártnak kereszténydemokrata alapúnak kell lennie, szükséges, hogy hiteles emberek képviseljék, illetve karizmatikus egyéniség vezesse.

Az MKDSZ társelnökeként Harrach Péter háromféle megoldást lát arra, hogy miként viszonyulhatnak a kereszténydemokraták az új párthoz. Mint mondta, vagy külön utat járnak, vagy együttműködnek, vagy szervezetileg egyesülnek azzal. Harrach szerint külön úton járni politikai kalandorság lenne, az együttműködés bizonyos önállóság megőrzését jelentené, az egységesülés pedig azt, hogy a kereszténydemokraták tagozatként működnének tovább az új szervezetben. Az MKDSZ társelnöke még nem tudott választ adni arra, hogy a két utóbbi megoldás közül melyiket választják.